Linkbuilding

Links er afgørende for hvordan din hjemmeside performer i søgeresultaterne og du skal betragte dem som en stemme på dit website.

Det er disse stemmer der bekræfter, at det er din hjemmeside som søgemaskinerne bør vise først. Linkbuilding er ofte en forudsætning for at opnå gode placeringer og det kræver erfaring og know-how.

Det har Medier & Co og du er velkommen til at kontakte os, for en snak om dine behov.

Hvad er god linkbuilding?

Det er ikke altid nemt at vide hvad god linkbuilding er. Det er vigtigt at du ved hvad du laver og hjælp fra professionelle er ofte den bedste løsning.

Metoderne inden for linkbuilding indebærer henvisninger fra blogs, hjemmesider, pressemeddelelser, artikeldatabaser, sociale medier etc.

God linkbuilding er kendetegnet ved en grundig analyse og en vellykket udførsel. Opbygning af links uden omtanke og fokus på kvalitet, er ikke vejen til langsigtet succes, selvom man kan være fristet af de lave priser som kunde.

5 vigtige punkter ved den gode linkbuilding

  •  Naturlig linkprofil

Der er reelt ikke de store grænser for hvorfra du kan få dine links og det er kun positivt, for en naturlig linkprofil er afgørende. Det betyder du bør arbejde med varieret linkbuilding, hvor der er en god variation i dine linkkilder -og typer. Det er sjældent optimalt, at have mange indgående links fra få sider.

Du bør variere din linkprofil og ikke satse entydigt på social bookmarking sites, at poste artikler i artikeldatabaser eller andre ensidige linktyper.

Hav de sociale medier -og platforme i baghovedet, da det spiller en stadig større rolle inden for søgemaskineoptimering. Facebook, Twitter og Google plus etc., bør være en del af dine aktiviteter online.

  • Relevans og kvalitet

Det er generelt en god idé at fokusere på relevante links, med en god kvalitet. Det betyder at du skal fokusere på trusted hjemmesider, med tilknytning til dit område. En høj pagerank er kun en fordel.

Et link fra en blog om musik, er ikke særlig nyttigt eller relevant, hvis du ejer en tømrervirksomhed. Så sørg altid for at din linkbuilding er relevant for dit website og ikke mindst de besøgende.

Spammende adfærd i fora eller via blogkommentarer kommer du ikke særlig langt med, i hvert fald ikke på længere sigt.

  • Varier ankertekster

En af de fejl mange hjemmesideejere har mærket konsekvensen af i 2012, er enslydende ankertekster. Det er vigtigere end nogensinde før, efter Penguin opdateringen er blevet udrullet.

Det betyder at du i høj grad skal holde identiske ankertekster på et lavt niveau. Varier dine ankertekster og undlad nogle gange brugen af keywordet.

Ankertekster som sidens url, læs mere eller se her, er gode alternativer og linket giver værdi, så længe artiklen er relevant.

  • Lav intern linkbuilding

Det er ikke kun indgående links, som kan hjælpe dig længere frem i søgemaskinerne.

Lav intern linkbuilding på din hjemmeside, så den får en god struktur og så navigationen på dit website bliver bedre for besøgende.

  • Omtale giver troværdig

Det er ikke kun links der har en effekt. Nej, du læste rigtigt. Det har ligeledes en effekt at din hjemmeside bliver nævnt på nettet.

Hvis du har 800 indgående links, mens din hjemmesides navn eller URL ikke bliver nævnt overhovedet, så kan det skade sidens troværdighed.

Flere eksperimenter og undersøgelser viser, at linkmentions er noget du bør have i baghovedet.

Pagerank og linkets værdi

Linkets værdi kan variere meget og afhænger af en række faktorer, så det handler ikke kun om mængde. Pagerank (PR) er en algoritme der analyserer links og er opkaldt efter Larry Page; en af grundlæggerne bag Google.

Pagerank giver linket en numerisk værdi, der er med til at “måle” dets betydning og består af en kompleks matematisk formel. Betydningen af Pagerank og den linkjuice der videregives, er et område som kræver know-how. Det er dog vigtigt at understrege, at en hjemmeside med høj PR ikke nødvendigvis videregiver mere værdi, end en hjemmeside med lavere PR. Mange aspekter afgører hvilket link der er “det bedste”.

Har du behov for at tage en snak om dine behov eller høre hvordan du kommer frem i søgeresultaterne, er du velkommen til at kontakte os.