CMS (Content Management System) er software, der gør det nemmere at oprette og organisere indholdet på en hjemmeside. Der er mange muligheder, hvis du ønsker en CMS hjemmeside, for der findes en lang række open source-CMS på markedet.

Rapporter viser at WordPress er klart markedsledende og med over 60 millioner brugere, kan der ikke være tvivl om deres kvaliteter. Det bygger bare på en gammel grundstruktur, der ikke er blevet fornyet i over 10 år.

Søger du en fremtidsikret, hurtig og skræddersyet hjemmeside, vil Laravel derfor at foretrække. Et system med en clean kodestruktur og mange fordele. Det koster bare mere end de fleste WordPress sider, så det afhænger af dit budget og hvor seriøs en forretning du driver.

Top 5 Content management systemer

Der findes rigtig mange forskellige systemer på markedet. Vi giver dig her en top 5 over bedste  CMS systemer. De har alle en PHP platform og er open source systemer.

  1. Laravel
  2. WordPress
  3. Joomla!
  4. Drupal
  5. TYPO3

Vi mener uden tvivl at Laravel er den bedste løsning, hvis du driver en seriøs forretning, hvor hastighed, sikkerhed og cutting edge er afgørende. Det giver dig friere rammer for videreudvikling og så får du et CMS, der er optimeret og skåret ind til benet.

WordPress er vores klare andetvalg, for det er en billig og brugervenlig løsning. Så til “mindre behov” kan det være en god løsning. WordPress er bare et velkendt og udsat system, hvor mange tal bekræfter at WP-sider er mere usikre og oftere bliver angrebet. Så større og seriøse forretninger, bør ikke løbe risikoen med en WordPress hjemmeside. Her bør Laravel foretrækkes.

WordPress har tilmed den ulempe at kernestrukturen ikke er blevet fornyet de sidste 10 år, så man kan diskutere hvor fremtidssikret en løsning det er. På det område er Laravel nyere og mere moderne, så det er én af grundene til Laravel topper listen.

Hvornår skal jeg vælge hvad?

Ønsker du en hurtig, sikker og skræddersyet hjemmeside, bør du helt klart vælge en Laravel hjemmeside. Bluebell kan helt sikkert hjælpe dig med at få udviklet en lækker Laravel hjemmeside.

Ønsker du en simpel og billig hjemmeside, bør du helt klart vælge WordPress. Du får en enkel og brugervenlig løsning, der kan være perfekt til visse formål og kunder, men vær opmærksom på de ulemper det indebærer. Hvis du har en større forretning eller ønsker at skabe det, bør du vælger en mere moderne og fremtidssikret løsning (læs: Laravel).

Fordele ved open source CMS

Der er mange fordele ved disse “åbne” løsninger og du får her en række af de vigtigste:

  • Nemt og enkelt at opsætte.
  • Intet behov for at programmere websitet fra bunden, da et open source CMS fungerer via et interface online.
  • CMS systemet er typisk platformuafhængige og kræver kun en MySQL database og PHP installeret på webhotellet.
  • Mange og billige muligheder for tilføjelser af features og funktionalitet.
  • Begrænsede udgifter til licens eller vedligeholdelse af systemet.

Der er mange flere fordele ved open source systemet og medmindre du har store og omfattende krav til funktionaliteten, vil det være den rette løsning for dig.