Ønsker du en professionel og brugervenlig firmaside, er WordPress en god mulighed. I hvert fald hvis du søger en billig og brugervenlig løsning.

Til mere avancerede behov og større virksomheder, bør du helt klart vælge et CMS system som Laravel. Det giver dig nemlig en række klare fordele, når det kommer til hastighed, sikkerhed og for dig der foretrækker en skræddersyet løsning.

Se mere om de forskellige overvejelser du bør gøre dig, hvis du skal have lavet en professionel hjemmeside.

Billig WordPress hjemmeside

– Husk at gennemtænke om den matcher dine behov

Medier & Co har længe været store fans af WordPress og er det egentlig stadig. Vi er bare blevet mere opmærksomme på de svagheder det indebærer. Man kan hurtigt blive forblændet af muligheden for at få en billig WordPress hjemmeside, der kan fremstå relativ professionel.

Og hvis du blot skal bruge en simpel hjemmeside, uden avanceret funktionalitet og som er brugervenlig, er det et glimrende valg. Du skal bare spørge dig selv, om den vitterligt matcher dine behov.

For der findes mere fremtidssikrede løsninger, hvor hastigheden, sikkerheden og kodestrukturen er på et højere niveau. Her er det specielt værd at nævne Laravel. Se evt. vores top 5 over bedste CMS systemer.

Har du derimod blot har 5.000 – 15.000 kr. til en ny hjemmeside og kan du “nøjes” med en simpel standard løsning, er WordPress et fantastisk CMS. For det rummer også en række fordele.

Wordpress hjemmeside

Fordele ved en WordPress hjemmeside

Der er mange fordele ved at vælge CMS’et fra WordPress, når du skal have en ny hjemmeside. Du vil få glæde af følgende fordele:

  • Brugervenligt system du nemt kan redigere i.
  • Systemet er gratis og rummer mange plugins, der kan give dig ekstra funktionalitet.
  • Ingen faste omkostninger eller binding til hjemmesideleverandøren.
  • Et bredt udvalg af design temaer, du kan vælge imellem.
  • CMS system der benyttes af mange millioner brugere.

WordPress er et CMS som er en forkortelse for Content Management System og det benyttes af over 60 millioner brugere. Oprindeligt blev det benyttet som en blog, men har udviklet sig til at være et system, der favner langt bredere.

Plugins der giver mange muligheder

En af de store styrker ved WordPress er de mange plugins du kan vælge imellem, uanset om du efterspørger en kontaktformular, et slideshow, vil integrere sociale profiler etc. Mulighederne er mange, så for den almene bruger er det en unik adgang til masser af funktionalitet. Hvis man vel og mærke formår at tilpasse og opsætte diverse plugins korrekt. Nogle kræver mere teknisk indsigt end andre.

De fleste der har arbejdet med WordPress før, ser plugins som en smart tilføjelse til hele systemet, men det kommer med en klar ulempe. En todelt ulempe. Dels skal plugins løbende opdateres, hvilket giver et væsentlig vedligeholdelsesarbejde. Det kan endda være nogle elementer skal tilrettes/ændres igen, da visse opdateringer kan overskrive gamle ændringer. Den andel ulempe er, at de kan udgøre en væsentlig sikkerhedsrisiko. Man bør være bevidst om begge dele.

Filerne og funktionaliteten bag plugins, specielt blandt de mest downloadede plugins, er ofte relativ kendt. Har du så ydermere ikke opdateret dem, men kører en gammel version, vil det blot gøre sikkerhedshullerne større og flere. På sikkerhedsfronten udgør WordPress plugins en væsentlig risiko, som mange hjemmesidejere overser eller glemmer.

Kort sagt giver plugins et væld af (gratis) muligheder, men funktionaliteten kommer med begrænsninger og kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Det er altid godt at have alle elementer med i det brede perspektiv, når man skal have lavet ny hjemmeside og skal vælge, hvilket CMS system der er det rigtige til ens behov.