WordPress er et fantastisk system og anvendes af millioner af hjemmesidebrugere på verdensplan. Dit udvalg af designs, plugins og funktionalitet gør WordPress til et uovertruffent godt system for mindre og mellemstore virksomheder, der har brug for en professionel hjemmeside.
En af de største fordele er helt klart muligheden for installation af forskellige plugins, som kan gøre rigtig meget godt for din hjemmeside. Jeg giver dig her 10 af de plugins du bør overveje til din hjemmeside.
De bedste plugins til WordPress til din hjemmeside
Det er klart, at alle virksomheder og hjemmesider har forskellige behov. Det kan derfor variere hvilke plugins der er bedst og vigtigst at have for dig. Når du driver en hjemmeside er der bare en række områder, du skal have styr på.
Loadtider, Caching, SEO, døde links, sikkerhed og backups er noget alle bør have fokus på. Der findes et bredt og uoverskueligt udvalg af plugins på markedet. Jeg har derfor udvalgt 10 af de mest anvendte og populære plugins til WordPress, der er blandt mine personlige favoritter.
Her er 10 af de mest populære plugins til WordPress
1. Yoast SEO
Yoast SEO er det mest anerkendte plugin, når det kommer til SEO i WordPress, og det giver langt flere muligheder end f.eks. All in One SEO Pack. Du får bl.a. mulighed for at lave unikke title tags og metabeskrivelser til alle din indlæg og sider, på en nem og overskuelig måde, samt indtaste hvilke keywords der er fokus på i indlægget. Derudover kan du nemt lave en titel og metabeskrivelse til selveste hjemmesiden, og så kommer den ofte med gode forslag til, hvordan du kan forbedre din websites SEO.
2. Broken Link Checker
Døde links kan virke ret harmløse, men de kan skade din hjemmeside. Bare et enkelt af disse links kan påvirke din rangering i søgeresultaterne, og det er derfor ikke noget du skal tage let på. Med Broken Link Checker er du sikret mod døde links, og du får besked hver gang der opstår et dødt link på din hjemmeside. Derudover giver den også besked ved manglende billeder og redirects.
3. WP Super Cache
Når man besøger en hjemmeside tager det altid et lille stykke tid for siden at downloade tekst, billeder mm. Hvis man lukker siden ned, og åbner den igen, så vil det ofte gå hurtigere end første gang, og det er fordi at alle tekstfiler og billeder er cachet. WP Super Cache er et caching plugin, som har nogle forskellige muligheder, herunder ”page caching” og CDN. Den har tre forskellige metoder, hvor den som standard er sat op til at benytte sig af den næstebedste af de tre muligheder.
4. Smush
Smush er et af de mest anvendte og populære WP plugins til komprimering af billeder, så de fylder mindre. Det giver en hurtigere hjemmeside, hvilket ligeledes styrker brugeroplevelsen. Ingen gider en langsom hjemmeside. Smush findes i en gratis og PRO version, hvor den gratis version fint kan benyttes i første omgang.
5. SEO Redirection
SEO Redirection er mit foretrukne plugin, når du skal ændre i URL’erne på din hjemmeside og opsætte 301 redirects. Det er vigtigt at alle URL-ændringer bliver viderestillet til de nye, så du ikke ender med en række døde sider og links.
Når du driver en hjemmeside sker der løbende ændringer og før eller siden, vil du få brug for denne funktion. SEO Redirection gør det enkelt og ligetil.
6. Fast Secure Contact Form
Dette er et godt plugin til dig, som gerne vil have en kontaktformular på din hjemmeside, så dine besøgende nemt kan sende dig en email. Derudover blokerer den for alle automatiske spammere, og er nem at opsætte med forskellige felter som kan fjerne, tilføjes og rangeres som man ønsker.
7. iThemes Security
iThemes Security (tidligere kendt som Better WP Security) giver dig over 30 måder, hvorpå du kan sikre og beskytte din WordPress hjemmeside. På daglig basis bliver over 30.000 nye hjemmesider hacket, og især WordPress-sider kan være et nemt bytte, enten pga. plugin svagheder, svage passwords mm. Mange ved ikke at de har svagheder og der hjælper dette plugin med at finde ud af og afhjælpe problemer.
8. Wordfence Security
Det er rigtig vigtigt at få installeret et sikkerhedsplugin på din hjemmeside, og her er Wordfence et udemærket bud. Wordfence starter med et tjek af hele din side, for at finde ud af om der er nogle inficeringer på den. Herefter sikrer den hele din side og gør den samtidig også en del hurtigere end førhen.
9. Google Analytics by Yoast
Du er sikkert allerede bekendt med Google Analytics, og hvis ikke, så sørg for at lave en konto. Når du har en hjemmeside, så er det en god idé at kunne følge med i forskellige statistikker, heriblandt hvor mange besøgende der kommer ind, hvor lang tid de er på den og hvor de kommer ind fra. Yoast har lavet et plugin, så du kan komme til disse oplysninger direkte fra din sides kontrolpanel, hvilket er ret praktisk. Du skal blot sørge for at forbinde din analytics konto med din hjemmeside via dette plugin, og så er du klar.
10. BackUpWordpress
Du ved nok, at det er vigtigt at backe sin hjemmeside op hyppigt, med hensyn til eventuelle fejl eller hackere, som kan gøre at du mister alt dit hårde arbejde. Her kan du bruge BackUpWordpress, som gemmer hele din installation inkl. al indholdet. Du kan selv bestemme hvor ofte dette skal gøres, om det er så flere gange om ugen eller én gang om måneden. Du kan dermed nemt restore din hjemmeside, hvis der skulle opstå problemer.